Konfirmation

Konfirmationen er en fest!

Konfirmation er en festdag, og tidligere betød det, at man trådte ind i de voksnes rækker - barndommen var forbi, og man skulle ud at tjene. I dag har konfirmationen ikke den samme betydning som overgangsritual - vi fortsætter jo med at gå i skole, også efter konfirmationen.

 

Hvad betyder konfirmationen?

Konfirmation betyder bekræftelse, og konfirmationen er en bekræftelse af dåben. Man skal være døbt for at kunne blive konfirmeret, men man behøver ikke være døbt som lille. Flere bliver døbt ved en enkel ceremoni i tiden inden konfirmationen. Er man døbt et andet sted end i den danske folkekirke, skal Kirkekontoret have en kopi af dåbsattesten. 

 

Forberedelse til konfirmationen

Som forberedelse til konfirmationen skal man følge undervisning i kirken. 
Konfirmationsforberedelsen i Mosede Kirke begynder primo september og varer indtil konfirmationerne i maj. De fleste elever kommer fra Mosedeskolen, og undervisningen foregår klassevis i en ugentlig dobbelttime i kirken. 

Søndag den 20. august kl. 10.30 holder vi gudstjeneste for kommende konfirmander og deres forældre. Efter gudstjenesten er der introduktion til konfirmandforberedelse og konfirmationer. Vi glæder os til at se konfirmander og forældre denne dag!

 

Datoer for konfirmationer 2024

Mosedeskolen 7.a: Store Bededag fredag d. 26. april kl. 15
eller lørdag den 11. maj 2024 kl. 10.30
Mosedeskolen 7.b: Lørdag d. 27. april k. 10.30
Mosedeskolen 7.c: Kristi Himmelfartsdag torsdag d. 9. maj kl. 10.30
Andre skoler: frit valg mellem ovenstående datoer

 

Datoer for konfirmationer de kommende år

 

   Konfirmationer